برگزاری شب بخارا ؛ شب سرو کاشمر دردانشگاه پیام نور مرکز کاشمر
 
به گزارش روابط عمومی مرکز کاشمر، مراسم شب بخارا؛ سرو کاشمر که به بررسی پیشینۀ تاریخی ناحیه ترشیز کهن اختصاص داشت در شامگاه پنجشنبه 30فروردین 97 با حضور آقای دکتر بنیادی نماینده محترم کاشمر در مجلس شورای اسلامی و آقای علی دهباشی سردبیر مجله فرهنگی ادبی بخارا برگزار گردید.
در این مراسم باشکوه سخنرانان به ترتیب عبارت بودند از:
دکتر بهرام پروین گنابادی(رییس دانشگاه آزاد تهران،واحد شمال و استاد ادبیات) با موضوع سرو کاشمر.
 دکتر میلاد عظیمی(عضو هیأت علمی دانشکده ادبیات دانشگاه تهران) با موضوع مجلّۀ بخارا در افق فرهنگی ایران.
 دکتر سلمان ساکت( عضو هیأت علمی دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی و رییس مرکز اسناد و مفاخر دانشگاه فردوسی) با موضوع عمیدالملک کندری.
دکتر حامد خاتمی پور(عضو هیأت علمی گروه زبان و ادبیات فارسی و سرپرست پیام نور مرکز کاشمر )با موضوع سیری اجمالی در کارنامه کاشمر پژوهی.
اجرای موسیقی محلّی و اکران مستندی دربارۀ علی دهباشی نیز از دیگر بخشهای این مراسم فرهنگی بود.
در پایان این نشست،آقای دهباشی سخنانی دربارۀ زبان فارسی و اهمیت اهتمام به آن ایراد کردند.
وی با اظهار تاسف از اینکه رابطه نسل جوان با ادبیات غنی و دست آموز گذشته قطع شده است، افزود: اگر تاکنون در فرهنگ کاری کرده ام به خاطر جبران بخشی از زحمات بزرگان این عرصه بوده است.
 
علی دهباشی گفت: این کوشش هایی که در عرصه ادبیات می شود موجب می گردد تا شهری نفس بکشد و به حیات فرهنگی خود ادامه دهد.
 
وی با اعلام اینکه زمانی می توانیم به زندگی معنا دهیم که ارتباطی با فرهنگ، هنر و ادبیات پیدا کنیم، افزود: متاسفانه در چند سال اخیر به این موضوع مهم در کشور ما توجه نشده است.
 
صاحب امتیاز و سردبیر مجله فرهنگی- ادبی بخارا  با اشاره به اینکه در تلاش هستیم با این کوشش ها حیات فرهنگی را به ایران این سرزمین بزرگ برگردانیم، عنوان کرد: هیچ فرهنگی در دنیا به اندازه زبان فارسی و فرهنگ ایرانی چنین ستاره های درخشانی ندارد.
 
وی با اعلام اینکه بزرگانی چون فردوسی، مولانا، سعدی، خیام، نظامی و... جز صلح و انسان دوستی و احترام به حقوق مردم و شرافت انسانی چیز دیگری برای گفتن ندارند، افزود: هیچ کشوری نیست که مردمانش اشعاری از شاعران خود را حفظ باشند اما کمتر ایرانی است که حداقل 10 تا 20 غزل مهم از فردوسی، حافظ، سعدی و... را حفظ نباشد.
 
دهباشی با بیان اینکه رابطه ای که ایرانیان با شعر دارند نزد هیچ ملت دیگری نیست، گفت: باید به این تمدن، ادبیات و فرهنگ بالید و تلاش کرد که بتوانیم چنین مراسم هایی به مناسبت های بسیاری که در تاریخ محلی و بومی هر شهری است برپا کنیم.
 
وی با اعلام اینکه هر چند بسیاری از کشورها در برابر تمدن 6000 هزار ساله ایران عمری ندارند اما میلیاردها دلار خرج می کنند تا یک موزه لووری را در کشورهای مختلف برپا کنند، اظهار کرد: متاسفانه تمام آنچه مربوط به هنر ایرانی است به اسم هنر اسلامی(عربی) جا زده و در این موزه ها معرفی می کنند.
 
صاحب امتیاز و سردبیر مجله فرهنگی- ادبی بخارا  با بیان اینکه در مجله بخارا تلاش کرده‌ایم به مرزهای سیاسی که وجود دارد توجه نکینم و به جغرافیای زبان فارسی اعتنا کرده ایم، گفت: بخارا بسیاری از کشورها را جزء قلمرو فرهنگی قرار داده است.
 
وی با اظهار تاسف از اینکه چنین قلمرو وسیعی که هیچ زبان و فرهنگی در اختیار ندارد را به راحتی رها کرده ایم و به آن توجه نمی کنیم، بیان کرد: تمام تلاش ما توجه به جغرافیای تاریخی زبان فارسی است.در ادامه
عضو هیئت علمی دانشکده ادبیات دانشگاه تهران با بیان اینکه در مجله بخارا برجسته ترین مفاخر ایران و حتی جوانان نوشته اند و خواهند نوشت، بیان کرد: مجله بخارا همیشه دل در گرو قلمرو فرهنگی ایران بزرگ داشته است.
 
امتیاز دهی
 
 

بيشتر